Uutiset

Tapanilan Erä B-junioreiden SM-sarjan Länsilohkon kärkeen

11.01.2010

Ennen Oulun turnausta B-juniorteiden SM-sarjan Länsilohkon kärki näytti siltä, että TPS Turusta ja Tapanilan Erä johtivat lohkoa puhtaalla pelillä, TPS kärjessä paremman maalieronsa johdosta. Oulussa pelatussa kolmannessa SM-turnauksessa kärki hiukan muuttui, sillä Erä jatkoi voittojen tiellä: ensin kaatui isäntäjoukkue OLS niukasti 4-2 ja toisessa pelissä PSS Porvoosta selkein lukemin 13-4. TPS pelasi Oulussa samoja joukkueita vastaan. Ensin kaatui PSS selkeästi, mutta isäntäjoukkue OLS onnistui pelaamaan tasapelin TPS:ää vastaan.

b-sm_oulu_ols1.jpgTurnauksen ensimmäiseen aamuotteluun molemmat joukkueet tulivat hyvin latautuneena. Eräkin oli saapunut lumiseen Ouluun jo edellisenä päivänä ja käynyt iltatreeneissä jo tutustumassa Nallisprtin uudenkarheaan salibandyhalliin. OLS oli alusta asti pirteä ja voitontahtoinen kotiyleisönsä edessä. OLS aloittikin maalinteon jo vajaan kahden minuutin pelin jälkeen. Erä kuitenkin tasoitti pian pelin Markus Piittisjärven maalilla, syöttäjänä Jouni Keko. Erä siirtyi vielä erän lopussa 2-1 johtoon ns. ”pukukoppimaalilla” ajassa 14:20, kun Mikko kantanen teki Iiro Kinnusen syötöstä maalin. Toisen erän alkupuolella Miikka Kareinen lisäsi Erän johtoa Iiro Kinnusen syötöstä kaukovedolla,b-sm_oulu_ols2.jpg joka upposi helpohkosti OLS:in maaliin. Tässä vaiheessa OLS vaihtoikin maalivahtia. Kolmannen erän lopussa, vain 50 sekuntia ennen pelin loppua Akseli Hietalalle tuomittiin työntämisestä jäähy. OLS onnistuikin rokottamaan ylivoimalla, kaventaen tilanteeksi jo 3-2. OLS painoi ilman maalivahtia vimmatusti tasoitusmaalia, kunnes Mikko Kantanen onnistui pallonriistossa vapauttaen Iiro Kinnusen tekemään ottelun lopullisen ratkaisun OLS:in tyhjään maaliin vain 2 sekuntia ennen summerin sointia.

Erä saalisti arvokkaat pisteet ehjällä ja kurinalaisella puolustuspelillä.  Erän valmentajakaksikko Ilkka Lehtinen ja Roope Relander olivat syystäkin tyytyväisiä suojattiensa esitykseen. Kaukovedoilla Erä onnistui tekemään kaksi maalia, eikä OLS maalivahdilla ollut ihan paras päivä. Sen sijaan Erän päädyssä torjunut Miika Kettunen esitti varmoja otteita ja torjui varmasti. Iiro Kinnunen tehtaili tehot 1+2 ja Mikko Kantanen 1+1.

Ottelun tilasto

b-sm_oulu_pss1.jpgPäivän toisesta ottelusta PSS:ää vastaan oli ennakkoasetelmista luvassa kevyempi taisto. Eikä ennakkoasetelmat valehdelleet: Erä aloitti maalinteon välittömästi saatuaan PSS:n aloitusvoiton jälkeen pallon itselleen. Iiro Kinnunen viimeisteli avausosuman Miikka Kareisen syötöstä vain 21 pelisekunnin jälkeen. Vain kaksi minuuttia tästä ja osat vaihtuivat, kun Miikka Kareinen onnistui yllättämään PSS vahdin kaukovedollaan Iiro Kinnusen syötöstä. PSS:n onnistui vielä ensimmäisessä erässä nousta tasoihin 2-2 tilanteeseen, mutta sitten joukkueiden taitotason ja fysiikan erot tulivat yhä selkeämmin esille. Erä dominoi peliä ja teki b-sm_oulu_pss2.jpgmaaleja tasaiseen tahtiin. Ensimmäinen erä pelattiin 5-2, toinen 5-1 ja kolmas 3-1. Maalihurvittelu näkyi kyllä huolimattomuutena puolustuspäässä ja PSS pääsi aivan turhaan Erän puolustuspään huolimattomalla pelaamisella tekemään toisen erän lopussa ja kolmannen erän alussa kolmannen ja neljännen maalinsa. Loppulukemat 13-4 eivät kuitenkaan jätä jossittelun sijaa sille, kumpi oli ottelussa parempi. Räkköläinen Ville saalisti tehot 2+2, Kareinen Miikka 2+1, Kinnunen Iiro 2+1, Einiö Timo 2+0 sekä Pienhäkkinen Elmeri 1+1.

b-sm_oulu_pss4.jpgLänsilohkoa johtaa siis Tapanilan Erä puhtaalla pelillä, 12 pistettä, toisena TPS 11 pistettä, kolmantena Oilers NG 8 pistettä. nämä joukkueet ovat pudotuspeliviivan yläpuolella ja pudotuspeleihin karsijan paikassa on kiinni OLS kuudella pisteellä. Itälohkossa sarjakärjessä jatkaa Indians puhtaalla pelillä 12 pisteellä, toisena Pandat BP8 pisteellä ja kolmantena IC-Akatemia 7 pisteellä. Pudotuspeliviivan alla karsijan paikalla on NST 6 pisteellä. Länsilohkon pelit jatkuvat jo vajaan kahden viikon kuluttua lauantaina 23.1.2010