Uutiset

Paluu tulevaisuuteen ? pihapelikampanjan työpaja kutsuu seurat yhteen suunnittelemaan Pihapeliviikkoa

08.02.2021

Lähde: salibandy.fi 8.2.2021

Salibandyliitto järjestää kaksi etätyöpajaa seuratoimijoille keskiviikkona 17.2. Näissä työpajoissa on tarkoitus suunnitella ympäri Suomen näkyvää Pihapeliviikkoa ensi elo-syyskuun vaihteeseen.

– Haemme lajille suurta näkyvyyttä heti uuden kauden kynnyksellä, kun Pihapeliviikko käynnistyy elokuun lopulla ja huipentuu Ruotsi-otteluun ja katusählyfinaaleihin, kertoo pelaamisen kehittäjä Tiina Koivisto.

– Korona-aikana ulkona harrastaminen on korostunut, ja vaikka salibandy mielletään nykyisin sisäpeliksi, ovat sen juuret pihapeleissä. Kun tarjoamme mahdollisuuksia pelata salibandyä pihapelinä, saamme lajia ja sen yhteiskunnallista merkitystä näkymään katukuvassa kaikille, jopa heille, joilla ei ole aiempaa yhteyttä salibandyyn. Pihapeliviikolla on tarkoitus mahdollistaa matalan kynnyksen salibandytoimintaa jo olemassa olevilla olosuhteilla, esimerkiksi paikallisilla nurmikentillä, parkkipaikoilla tai päiväkotien pihoilla, ideoi Koivisto.

– Pihapeliviikon yhteydessä seuroilla on hyvä sauma markkinoida omaa toimintaansa ja avata ovia sekä uusille harrastajille että houkutella korona-aikana lajin parista pois tippuneita takaisin lajin pariin, lisää Koivisto.

– Pihapeliviikon järjestäminen uusien harrastajien innostamiseksi ja harrastajien takaisin houkuttelemiseksi sai ideana kannatusta seurojen yhteisessä keskustelutilaisuudessa tammikuussa. Nyt on aika kääriä hihat ja viedä ideaa konkreettisemmalle tasolle yhdessä seuratoimijoiden kanssa. Salibandyllä on yhteiskunnallista merkitystä perheiden liikuttajana ja se on tärkeä osa kuntien liikunta- ja urheilukulttuuria. Tätä viestiä on nyt mahdollista viedä Pihapeliviikko-idean kautta eteenpäin myös kuntapäättäjien suuntaan. Onhan kuntavaalitkin tulossa tänä keväänä, toteaa yhteiskuntasuhdejohtaja Jari Kinnunen.

Vauhtia Pihapeliviikon toteuttamiseen yhteisisistä työpajoista

Seuraväkeä yhteen kokoavat työpajat mahdollistavat helposti hyvien käytäntöjen ja tapahtumaideoiden jakamisen muiden seuratoimijoiden kanssa. Kun työpajoihin osallistujat pääsevät sparraamaan toinen toistensa ideoita, voidaan mahdollisiin esille nouseviin haasteisiin tarrata kiinni ajoissa ja etsiä niihin ratkaisuja yhdessä.

Salibandyliitto on täysillä mukana työpajojen toteuttamisessa ja ideoimassa Pihapeliviikon järjestämistä yhdessä seurojen kanssa.

– Kuuntelemme seuroja herkällä korvalla tarvittavista tukitoimista, jotka helpottavat seurojen osallistumista Pihapeliviikon toteuttamiseen. Kannustan kaikkia seuroja osallistumaan työpajoihin. Nyt on hyvä aika suunnitella tulevaa ja olla näin ensi kauden alussa valmiina tarttumaan siihen hetkeen, kun harrastajia on mahdollista taas saada mukaan hienon lajimme pariin, lopettaa Koivisto.

Paluu tulevaisuuteen – pihapelikampanjan työpajat järjestetään Zoomilla keskiviikkona 17.2.2021. Ilmoittaudu allaolevien linkkien kautta: 

20.03.2024Pääsarjajoukkueiden halleihin annettu uusia turvallisuusmääräyksiä
22.11.2023Salibandyn Tuki -säätiön avustukset yhdenvertaisen harrastamisen tukemiseksi myönnetty ? ennätysmäärä hakemuksia
20.11.2023Salibandyn Drop Out
10.11.2023Salibandyliitto tänäkin vuonna mainetutkimuksen kärkipaikalla
29.06.2023Pääsarjojen hallikatselmukset tehty: Peliolosuhteissa parantamisen varaa
20.06.2023Toimenpiteillä on väliä: Salibandyliitto paneutuu päästöjen pienentämiseen datan avulla
12.06.2023Kohti vastuullisempaa toimintaa - Salibandyliitto pureutuu hiilijalanjälkensä pienentämiseen
23.01.2022Pallo pyörii -varainkeruukampanja on loppusuoralla - tule tukemaan lasten ja nuorten liikkumista
20.01.2022Salibandyn tutkimustieto on koottu yhteen paikkaan
28.04.2021Iiro Kinnunen jatkaa amppareissa

Siirry arkistoon »