Uutiset

Sveitsistä lainapestillä O2-Jyväskylään palannut Iiro Kinnunen: "Intoa puhkuen palasin"

26.11.2020

Lähde: Pääkallo

”Intoa puhkuen palasin”Iiro Kinnunen palasi Sveitsistä lainapestillä tuttuun seuraan. Kuva: Esa Jokinen

Sveitsin sarjat ovat koronatilanteen vuoksi tauolla ja yksi Suomeen palanneista lainapelaajista on Iiro Kinnunen, joka saapui vahvistamaan vanhaa seuraansa O2-Jyväskylää Divariin. Pääkallon haastattelussa Kinnunen käy läpi alkukautta Sveitsissä ja lainapestiään.

Edelliset kolme kautta O2-Jyväskylän riveissä Divaria pelannut Iiro Kinnunen pakkasi syksyllä laukkunsa ja lähti Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla NLB:ssä pelaavan Ticinon joukkueeseen. Sveitsin vallitseva koronatilanne kuitenkin pakotti sarjat tauolle ja Kinnunen palasi Suomeen.

– Intoa puhkuen palasin. Kaksi kuukautta on viimeisimmästä pelistä aikaa, niin mukava on päästä pelaamaan. Helppoa on ollut tulla tuttuun porukkaan, pelihaluja uhkuva Kinnunen sanoo.

– Muutenkin oli mukava tulla takaisin, kun Sveitsissä rajoitukset alkoivat estämään vähän kaikkea toimintaa.

Sveitsin liiga NLA on jatkumassa tammikuussa. NLB:n osalta tietoa kauden jatkumisesta ei ole ja suomalaiset pelaajat ovatkin tehneet lainasopimuksia Suomeen. Kinnunen katsoo omaa tilannettaan ensi vuoden puolella.

– Ainakin tämän vuoden loppuun olen O2:n mukana. Jatko riippuu siitä, jatkuuko sarjamme vai ei, tietoa vielä ei ole. En tiedä sitten miten kova into on saada vedettyä NLB läpi.

Divarin kärkipelaajiin lukeutuva Kinnunen löytää Sveitsin ja Suomen toiseksi korkeimmista sarjatasoista eroja. Taitotaso ja vauhti ovat samaa tasoa kuin Suomessakin, mutta taktisella puolella NLB jää jälkeen.

– Tämä on hyvä kysymys. Paljon on sielläkin taitavia pelaajia ja tempo on ihan yhtä hyvä kuin Suomen Divarissa. Ero tulee taktisella puolella, siinä Suomessa ollaan aika paljon edellä. Paremmin Suomessa osataan tunnistaa tilanteita ja enemmän keskitytään strategiseen puoleen. Hyvä sarja NLB on Divariinkin verrattuna.

Kinnunen kerkesi pelata Sveitsissä viisi peliä, joissa syntyi tehot 3+1. Ticino on sarjassa kuudentena. Kinnunen ei ole täysin tyytyväinen omaan panokseensa NLB:ssä, mutta uskoo Suomessa vietetyn ajan olevan hyvä juttu, jos kausi Sveitsissä jatkuu.

– Vähän oli alussa vaikeuksia, en tiedä mistä se johtui. Ylipäänsä joukkueemme teki aika vähän maaleja, ehkä roolitus ei ollut vielä ihan täysin kunnossa. Uskon, että jos paluu vielä tulee, niin olen taas vähän valmiimpi. Suomessakin minulla syksykausi on monesti ollut vähän vaikeampi ja kevättä kohden peli on alkanut rullaamaan.

– Pelit eivät menneet ihan niin hyvin kuin olisin toivonut, mutta onneksi joukkueemme on ihan kärkikahinoissa.

Kausi Sveitsissä jää todennäköisesti ainoaksi

Kinnunen ei usko, että hän viihtyy pitkään ulkomailla. Velvollisuudet siviilissä tuovat hyökkääjän takaisin Jyväskylään ja opintojen pariin yliopistossa.

– Vuoden pestillä lähdin ja saattaa olla, että tämä kausi on viimeinen ulkomailla. Tämä oli ainutlaatuinen tilaisuus ja ihan maksimissaan voisin olla vielä yhden vuoden. Sen jälkeen täytyy alkaa laittamaan koulu pakettiin ja miettimään muita hommia. Kovin pitkää reissua ei siis ole tulossa.

Suomessa 28-vuotias Kinnunen on pelannut 17 peliä liigaa M-Teamin paidassa kaudella 2015-16. Hän ei usko liigapelejä karttuvan enää lisää, jos O2-Jyväskylä ei liigaan nouse.

– Koskaan ei voi sanoa, että ei koskaan. Tässä vaiheessa uraa kuitenkin arvotan jo vähän muita juttuja. Ehkä siinä vaiheessa, jos Amppareilla nousemme liigaan, mahdollisuus liigassa pelaamiselle olisi todennäköisempää. Muuten en siihen usko.

Kinnunen uskoo tuovansa kilpailua entuudestaan vahvaan O2-Jyväskylään

Samalla ovenavauksella O2 sai toisen kovatasoisen pelaajan, kun Happeessa viime kaudella pelannut Juha Rautiainen vahvistaa joukkuetta niin ikään Sveitsistä lainapelaajana. Kinnunen uskoo, että auttaa Rautiaisen kanssa paikkaamaan loukkaantumisia, mutta tuomaan myös kentälle tulivoimaa.

Kinnunen on urallaan tehnyt Divarissa 122 ottelussa 197 pistettä. Voi olla, että 200 pistettä on äkkiä täynnä.

– Uskon, että sovin hyvin tämän hetken ryhmään. Poissaoloja on ollut jonkun verran ja autamme tässä asiassa Juhan kanssa. Saamme tätä kautta täyden rosterin. Uskon, että muillakin avuilla tulen auttamaan joukkuetta, tuomalla leveyttä ja kilpailua.

Kinnunen on kokoonpanossa ensimmäisen kerran lauantaina, kun O2 kohtaa Limingan Niittomiehet Palokassa. Kinnunen vahvistaa jo ennestään kovaa Amppareiden rightin puolen laituriarsenaalia. Vasemmasta laidasta löytyy koko Divarin maalipörssin sijoja 1 ja 2 jakavat Markus Manninen ja Mikael Määttä.

Kinnunen ennustaakin, että rooli tulee olemaan enemmän pelintekijä kuin maalipyssy.

– Ainakin rosterissa olen viikonloppuna. Katsotaan miten valmentajat päästävät irti, mutta voi olla, että meikäläisestä ei ainakaan maalinteossa ole näille herroille vastusta. Varmaan pelaan tämän kaksikon takana kolmannessa linjassa ja syöttelijän roolissa.

Amppareiden alkukautta Kinnunen on luonnollisesti seurannut tiiviisti.

– Yllättävänkin paljon olen seurannut. Tekeminen on tällekin kaudelle mennyt hurjasti eteenpäin ja kyseessä on varmasti kaikkien aikojen O2:n joukkue.

Kehitettävää hän löytää kuitenkin. O2 on tällä hetkellä Divarin viidennellä sijalla.

– Ehkä täysin toimivaa kolmea kentällistä ei olla vielä saatu kasaan. Muutamaa kärkijoukkuetta vastaan olemme ottaneet takkiin, osa joukkueista on ehkä vielä pikkuisen edellä.

23.01.2022Pallo pyörii -varainkeruukampanja on loppusuoralla - tule tukemaan lasten ja nuorten liikkumista
20.01.2022Salibandyn tutkimustieto on koottu yhteen paikkaan
28.04.2021Iiro Kinnunen jatkaa amppareissa
14.04.2021Koolla on merkitystä ? sisäliikuntatilojen rakentamisessa pitäisi huomioida muunneltavuus ja monikäyttöisyys
16.03.2021Kuntavaikuttamisen webinaari
12.03.2021Lohduttomia lukuja nuorten liikuntaharrastuksen lopettamisesta ? valtaosa ei aio palata
11.03.2021?Seuratoiminnan tulevaisuus on turvattava riittävän järeillä toimilla? - Salibandyliitto on huolissaan seurojen toimintaedellytyksistä ja lasten ja nuorten hyvinvoinnista
10.03.2021Divarijoukkueille koronatukea Salibandyn Tuki -säätiöltä
08.02.2021Paluu tulevaisuuteen ? pihapelikampanjan työpaja kutsuu seurat yhteen suunnittelemaan Pihapeliviikkoa
26.11.2020Sveitsistä lainapestillä O2-Jyväskylään palannut Iiro Kinnunen: "Intoa puhkuen palasin"

Siirry arkistoon »